top of page

Ovplyvňuje genetika Vašu pleť ?


Ako sa veda vyvíja a domáce genetické testovanie sa stáva cenovo dostupnejším, otvára aj nové možnosti pre „ultra personalizovanú“ starostlivosť o pleť. Personalizácia v zdravotníctve je vlnou budúcnosti a starostlivosť o pleť založená na DNA je jej súčasťou. Podľa National Human Genome Research Institute na celkovej úrovni DNA sekvencie sú ľudia prekvapivo podobní - 99,9% identickí. Čo nás všetkých robí odlišnými, sú polymorfizmy s jedným nukleotidom (SNP). Sú to malé zmeny v stavebnom bloku DNA ktorý je nazývaný nukleotid.

NU3Gen pleť

Tieto zmeny môžu potenciálne spôsobiť, že vaša pokožka bude mimoriadne citlivá na slnko, a tým sa zvýšia Vaše šance na získanie slnečných škvŕn, zatiaľ čo iné môžu negatívne ovplyvniť gény, ktoré chránia pokožku pred starnutím. Po určení SNP z vašej DNA si môžete vybrať produkty, ako sú krémy, makeupy a zvlhčovače, ktoré obsahujú zložky, ktoré pomáhajú predchádzať alebo ochrániť pred akýmikoľvek individuálnymi slabými stránkami Vašej pokožky. Avšak zatiaľ čo genetika Vám môže poskytnúť akúsi radu, gény nie sú jediné čo ovplyvnia stav Vašej pokožky. Inými slovami, len preto, že máte SNP spojené s citlivosťou na slnko, neznamená, že ste odsúdení na budúcnosť rakoviny kože. ​Preto je dôležité diskutovať o vašich výsledkoch s dermatológom.

Zatiaľ čo vaše gény sú jednou z indikácií toho, čo sa môže stať vašej pokožke, hrajú tu úlohu aj iné faktory, ako napríklad prostredie v ktorom žijete. Ak je vaša pokožka neustále vystavená drsnému počasiu alebo znečisteniu, genetika to nezmení. Fajčenie a alkohol sú tiež faktory, ktoré majú veľký vplyv na vaše zdravie a vašu pokožku.

NU3Gen pleť

V prípade, že chcete o svojej pleti vedieť viac ako doteraz, odporúčame Vám náš produkt NU3Gen Pleť, v skúmaných témach sa dozviete Vaše výsledky na dôležité témy ako napríklad predispozície na akné, slnečné škvrny, strie, vrásky a mnoho ďalšieho, až po riziko opaľovania.

ZAKÚPIŤ SI NU3GEN PLEŤ MOŽETE TU

POZRIEŤ DEMO VÝSLEDOK PLETI MÔŽETE TU

Posledné články
Archív
Sledujte nás
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page