top of page

NU3Gen na NOCI VÝSKUMNÍKOV 2018


Čo budú robiť členovia projektu NU3gen na Európskej noci výskumníkov ?

Európska noc výskumníkov je skvelé podujatie v priebehu ktorého sa popularizujú najnovšie poznatky vedy. Členovia tímu NU3Gen sú prevažne učitelia a výskumníci v oblasti aplikovanej genetiky

a personalizovanej bezpečnosti, preto sa na tomto podujatí zúčastňujeme každý rok. Projekt NU3Gen slúži ako platforma na aplikáciu výsledkov najnovšieho výskumu do bežného života ľudí.

Ak sa niekto zaujíma o náš projekt dostane možnosť dozvedieť sa oveľa viac ako z internetu.

Prečo by ste mali navštíviť náš stánok ?

Náš stánok s názvom „spoznaj svoj genetický potenciál“ bude tento rok zameraný na uvedomenie si svojej jedinečnosti. Najjednoduchší spôsob ako to urobiť je použiť rozdiely vo vnímaní. Skoro každý vie že existuje farbosleposť, ale málo kto vie že určité rozdiely sú aj vo vnímaní pachov a chutí. Každý účastník, ktorý bude mať záujem sa môže otestovať a zistiť ako vníma farby, chute a pachy. Mi mu na základe jeho výsledkov pridáme ešte informácie o najnovších poznatkov molekulárnej genetiky, ktoré môžu byť zodpovedné za to ako vníma okolitý svet.

Čo to dá ľuďom ?

Čo to dá ľuďom je veľmi ťažké odhadnúť. Tiež je to veľmi individuálne. Môže im to dať pár minút zábavy pri ochutnávaní, oňuchávaní a okukávaní, ale aj veľmi hlboké uvedomenie si svojej jedinečnosti, ktoré môže kompletne zmeniť ich pohľad na svet. Ľudia, ktorí si uvedomia svoju jedinečnosť len veľmi ťažko podliehajú rôznym moderným zaručeným trendom v oblasti výživy a športu. Možno začnú trochu prehodnocovať rôzne všeobecné odporúčania, pretože si uvedomia, že ich sa to vôbec nemusí týkať. A toto všetko bude stále len začiatok.

Posledné články
Archív
Sledujte nás
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
bottom of page